Buurtkerk Oude Westen
& Eetgroep


Verslag van het buurtkerkweekend :

Vrijdag 10 september vertrokken we vanuit de Union met een busje en 2 auto’s en 11 mensen, Jaap en Judith kwamen later …..

Ook al staan we dan een tijd in de file, de sfeer zit er al snel in. We praten met elkaar, luisteren muziek of zitten op ons telefoontje een spelletje te spelen… Dan zijn er van die vaste momenten zoals koffie met taart bij Stroe, echt een leuk begin van het weekend.

Het is mooi dat we al zo lang naar hetzelfde adres gaan, iedereen weet welke kamer hij/zij slaapt; deze keer werden we wel verrast doordat er geen kussens en dekens waren vanwege corona.. sjonge jonge.. gelukkig konden we het wel lenen of hadden we onze eigen warme slaapzak bij ons. Met het weer viel het ook alles mee: de korte broeken

konden het hele weekend aan !! Vrijdagavond lekker kletsen en een spelletje doen.. we hebben alle tijd voor elkaar. Zaterdag trokken we eropuit, gaan we naar Zutphen of Deventer, dat was de keuze;  Zutphen won… wat een leuke winkeltjes en gezellige terrasjes daar ! Naar het BBQ’en werd ook uitgekeken, helaas was het toen net aan het regenen, dus wij zaten binnen en Aat was lekker buiten bezig (goede rolverdeling ?).

Ook de viering werd voorbereid, leuk om zo met elkaar alles voor te bereiden, de liedjes te zingen nu met de accordeon van Tytsia.. het prachtige lied van Ramses “zing, vecht, huil bid, lach en bewonder” hebben we wel 5 x gezongen. Ik vind het zo’n mooi lied en het klonk zo mooi dat ik elke keer weer iets verzon : ik wil het nog een keer opnemen met muziek van Ramses .. en een nog een keer zonder..  en een keer nog het refrein… Alle stukjes aan elkaar plakken is wel een klus, ook als je een snoertje bent vergeten en je wel geholpen kan worden, maar dan moet je nog eventjes wachten… ach, de nacht is lang en er blijven toch wel wat uurtjes over om nog te slapen. Anderen zaten te genieten bij het vuurtje buiten en ook Bingo is een spel wat je nooit meer speelt, toch ? Zondag samen kijken naar de viering hoe alles mooi door Katinka aan elkaar is gepraat; en een traantje wegpinken bij het lied nu door Ramses zelf gezongen…  dan nog wandelen en de heerlijke pannenkoeken eten en het weekend is weer om.


Volgend jaar weer ? Bernadette

Wat vonden jullie van het weekend ?

Rita :  ik heb zoveel mee gemaakt in die dagen: Meer dan 12,5 km gelopen. Ingemaakt door Aat bij het schaken, dat is niet zo mooi maar ik ben wel weekendkampioen jeu de boules. En natuurlijk ben ik goed in bierdrinken. Echt heel gezellig.

John: nou fantastisch, alles erop en eraan, heerlijk eten:  t rook heerlijk en  heerlijk geslapen beide nachten. Genoten van het vuur savonds en gezellig buitenzitten, dat was een absoluut hoogtepunt.

Eva: wel lief dat ik een kadootje heb gekregen: een mooie pet. Dus laat ze daarmee zien dat ze  me accepteert. Ik heb goed geslapen. En met jeu de boules gewonnen van Katinka.

Katinka : ik heb al zoveel gezegd, luister maar naar de opname van de viering. Jeu de boules  is een positieve ontwikkeling. Ik heb ook een keer Rita verslagen.

Adrie: Het was een gezegend weekend. Ik was ff in de stress, omdat ik dacht dat het een weekend later was. Fijn dat ik toch mee kon, het is voor mij maar één weekend weg per jaar. Maar het ging prima.

Tytsia: Ik had wel even pech met een gebroken kies. Maar super gezellig dat Eva er ook is onder andere, gezellige heenreis met Juliette … Ik vind alle tradities leuk, gebak op de heenweg, pannenkoeken… gaan we volgend jaar weer ?

Jaap: ik was heel blij dat we naar Zutphen gingen met z’n allen. Verleden jaar gingen we naar Deventer, maarja toen moesten wij terug vanwege Corona. Weer een inspirerende wandeling gemaakt in het bos hierachter, daar kwam geen eind aan, ik dacht nou zijn we wel klaar en toen kwam er nog een bocht.. we hebben ook echt lekker gegeten.

Aat : Het was heel leuk, ik heb ontzettend na moeten denken met schaken ..ik ben er doodmoe van, maar ik heb wel gewonnen ! Echt een heel leuk weekend.

Juliette: het was een heel leuk weekend en dat was het. Ik heb genoten ervan.

Judith : het was weer heel gezellig, ik weet niet waarom ik allemaal heb gelachen, maar ik heb wel zo lekker met jullie gelachen ! Superleuk.

Monique : ik vond het gezellig ! Het was lachen, gisteren ook met de Bingo. Volgend jaar neem ik een andere pop mee, want anders krijgen ze ruzie en zijn ze jaloers.

Bernadette : het was gezellig en ontspannend. Ook een prachtige viering gemaakt met zijn allen. We zongen samen met Ramses : “zing, vecht, huil, bid en bewonder”

Bea: het was toppie : heel gezellig, lekker gegeten, zitten praten, samen op stap geweest, lekker bingo gespeeld;  ik heb een nieuwe verslaving, (een spelletje op de telefoon) dat wel maar dat komt door Tytsia,.. echt weinig geslapen, dat wel.

We misten wel Ank en Joost